PThU benoemt dr. Rob Compaijen tot docent Filosofie

15 december 2023

Het college van bestuur van de Protestantse Theologische Universiteit heeft dr. Rob Compaijen benoemd tot universitair docent Filosofie. De kleine synode van de Protestantse Kerk in Nederland stemde vandaag in met deze benoeming.  

Prof. dr. Maarten Wisse, rector van de PThU zegt over de benoeming van Compaijen: “Voor de PThU is Compaijens onderzoek inhoudelijk van belang omdat hij expertise inbrengt op het gebied van actueel filosofisch onderzoek en tegelijk verbanden kan leggen naar theologische vraagstellingen en concepten.” 

Dr. Rob Compaijen is gepromoveerd in de filosofie en heeft een bachelor religiewetenschappen afgerond. Hij werkt al enige jaren aan de PThU als postdoctoraal onderzoeker binnen het Moral Compass Project. Hij houdt zich bezig met thema’s zoals objectiviteit in de ethiek, de hoofdzonden en afgunst. Namens de leerstoelgroep Systematische theologie verzorgt hij diverse vakken binnen het onderwijs van de PThU.