Hebreeuwse Psalmen voor Israelzondag

6 oktober 2023

De Fonteinkerk in Amersfoort liep zaterdag 30 september vol voor een sprankelende avond Psalmenzang met voorzanger Gilad Nezer (Liberale Joodse gemeente Amsterdam) en het Vocaal Theologen Ensemble (VTE) onder leiding van onze eigen Hanna Rijken. Inleidingen werden verzorgd door PThU-emerita Dineke Houtman en Lieve Teugels, PThU-docent Jodendom. 

Gilad en Hanna leidden de aanwezigen, die uit alle hoeken van Nederland waren toegestroomd, in canonzang en andere uitvoeringen van Hebreeuwse Psalmen, volgens meerdere Joodse tradities. Gilad zweepte de menigte op met zijn pianospel en zangoefeningen. Ongetwijfeld een ongewoon 'rommelige' sfeer voor een Protestantse kerk, maar de prachtige ruimte vulde zich met het krachtige stemgeluid van de meer dan 200 aanwezigen. Zingen blijkt eens te meer een beproefd succesvolle invulling van de kerkelijke verbondenheid met het levende Jodendom.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.