Home/Programma/vrij-als-vogels

Vrij als de vogels

Karel Eykman & Margreet de Heer

Voor publiek vanaf 12 jaar. Programmaduur: 60 minuten

In Vrij als de vogels presenteert Karel Eykman verhalen en gedichten die de boodschap van de Bergrede opnieuw vertalen. Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer verzorgt de illustraties. De Bergrede bevat alles wat Jezus wilde voorleven. Het is geen preek, geen reglement of instructie van hoe je een goed mens wordt, maar een uitnodiging om te durven proberen. En opnieuw te beginnen als het niet lukt en blijven volhouden. Een prachtig boek

dat op het inspiratiefestival live wordt gepresenteerd en dat jong en oud helpt de boodschap van Jezus te begrijpen. Jezus verteld graag verhalen. Dat waren niet zomaar verhaaltjes voor het slapengaan. Nee, verhalen om iets uit te leggen.

Mocht je denken dat de Bergrede niet meer van deze tijd is. Karel Eykman en Margreet de Heer laten zien dat de verhalen dat juist wel zijn: de Bergrede spoort ons, jong en oud, aan om goed met elkaar om te gaan – zodat het ons goed gaat.

Karel Eykman schreef over de woorden in de Bergrede een eigentijds spiegelverhaal en Margreet de Heer, die er altijd in slaagt om ingewikkelde dingen eenvoudig uit te leggen, tekende bij elk verhaal een leuke strip. Beiden geven op een eigen en unieke manier een extra toelichting op de verhalen.


Karel Eykman studeerde theologie. Naast een groot aantal kinderboeken en de klassiek geworden kinderbijbel Woord voor Woord publiceerde hij enkele boeken met bijbelse gedichten: ‘Zodat het je goed gaat’, ‘Een knipoog van u zou al helpen’, ‘Hoor eens even’, ‘Als er een God is’ Ook schreef hij talloze liedjes voor tv-programma's als Klokhuis en Sesamstraat.

 Margreet de Heer is stripmaker des Vaderlands en maakte onder meer de boeken ‘Filosofie in beeld’ en ‘Religie in beeld’. Een paar van haar strips zijn zelfs vertaald.

Bekijk hier alvast een filmpje door Karel Eykman en Margreet de Heer, uit het boek 'Zodat het je goed gaat' - verhalen en strips over de tien geboden.