Praktische informatie

Op weg naar Terschelling op 26 oktober

Met de trein

Je kunt heel gemakkelijk met de trein naar station Harlingen Haven. Het station ligt op ongeveer 5 minuten lopen vanaf de terminal van de boot.

Meer informatie over reistijden vind je o.a. op: www.9292.nl en www.ns.nl

Met de auto

Harlingen is met de auto goed te bereiken. Vanaf de Afsluitdijk (A7) volg je de N31 en vanaf Leeuwarden de A31. Daarna volg je de ANWB-borden. Adres: Waddenpromenade 5, Harlingen.

Parkeren in Harlingen

Het eiland Terschelling is met de fiets prima te doen. We raden je dan ook aan de auto in Harlingen achter te laten. Gedurende het weekend kun je de auto het beste parkeren op één van de grote parkeerplaatsen, b.v. op P2, Harlingerstraatweg 92, Harlingen. Tegen betaling kan je gebruik maken van een pendelbus naar de boot (parkeer auto direct bij de ingang van de parkeerplaats) of je kunt lopen (parkeer dan de auto zo dicht mogelijk bij de haven, er zit een deur in het hek aan de kant van de haven). Zowel lopen als de bus duurt 10-15 minuten. Parkeren kan ook in de parkeergarage bij de boot, dit is dichterbij maar ook een stukje duurder. Waddenpromenade 3-2, Harlingen.

Tip: Het is handig als alleen de chauffeur naar de parkeerplaats rijdt en de passagiers met bagage voor de ingang van de terminal afzet.

Meer informatie over parkeren vind je op www.overdektparkeren.nl of www.parkerenharlingen.nl

Reisinformatie Terschelling

Terschelling is uitsluitend te bereiken met de veerboot vanuit Harlingen. Vertrek vanaf Harlingen vrijdag 26 oktober om 9.45 uur. De aankomst op Terschellling is dan rond 12.00 uur. Een deel van het programma begint al aan boord. Voor overige boottijden (vroeger of later), zie de website. De sneldienst vaart in 45 minuten naar het eiland. Let op: de boot vertrekt exact op de aangegeven tijd!

Meer informatie over de overtocht naar Terschelling vind je op www.rederij-doeksen.nl, info@rederij-doeksen.nl. Je kunt ook bellen: 0900-3635736.

Vervoer op Terschelling

Je komt dus met de veerboot aan in de haven van West-Terschelling. Eenmaal op Terschelling kun je je logeeraccommodatie bereiken per bus, fiets of taxi. De Arriva-bussen staan voor alle bestemmingen klaar als je van de boot afkomt. Op de haven is alle gelegenheid om een fiets te huren (meestal met gratis bagagevervoer van en naar de boot) maar dit kan ook in de buurt van jouw accommodatie.

Let op: De openingsceremonie begint om 13.45 uur in de Westerkerk te West-Terschelling!

Doe als velen en huur een fiets bij ZEELEN

Deze fietsverhuur is over het hele eiland, in alle dorpen te vinden en heeft ook een uitgiftepunt in de haven. Wil je bij de ‘opmerkingen’ op de site of bij het afgiftepunt vermelden: ‘deelnemer inspiratiefestival’.Daarmee ondersteun je het festival!

Reserveren kan online bij Zeelen: www.zeelenfiets.nl  

Overnachten op Terschelling en reserveren

Het programma vindt gedurende het weekend plaats ín de kerken op Terschelling. We verplaatsen ons van kerk naar kerk. In ieder geval hoort het dorp Midsland tot hoofdlocatie. Als je in ieder geval dichtbij wilt overnachten, raden wij je daarom aan om een overnachtingsplek ‘in of rond Midsland’ te boeken. Er zijn tal van overnachtingslocaties. Van eenvoudig tot luxe, van goedkoop tot duurder.  

Meer informatie over overnachten vind je o.a. op: www.vvvterschelling.nl/overnachten

LET OP: Het is de bedoeling dat ieder een eigen keus en reservering maakt.

Terschelling is niet groot en de afstanden zijn dus klein. In het dorp Midsland loop je in 10 minuten van kerk naar kerk en ook het Noordzeestrand is vlakbij. De afstand tussen West-Terschelling en Midsland is ongeveer 6 km. Het is wel fijn als je geen of in ieder geval niet veel tijd kwijt bent met het doen van boodschappen of andere praktische huishoudelijke zaken. We hebben immers een vol programma.