Home/Programma/maria-vertelvoorstelling

Maria, 'Vertelvoorstelling'

Pauline Seebregts, Jopie Jonkers 

‘Het was een gewone maandag als alle anderen.  En toch had ze daar ineens op de stoep gestaan in een blauwe mantel, witte sportschoenen en een witte sjaal om haar haar. In de ene hand een tas en in de andere hand een koffer. Het bleek niemand minder te zijn dan de Heilige Maagd Maria’. Stel het je het eens voor... wat zou jij doen?

De jonge vrouw die de deur had opengedaan liet haar binnen. Dat werd het begin van een ongewone week. Maria zit vol met verhalen zo blijkt algauw. Zo leert de jonge vrouw over haar bijzondere gast maar ook over de twijfel en het geloof in zichzelf en het leven.

Deze vertelvoorstelling is een hedendaagse raamvertelling waarbinnen oeroude verhalen op een verrassende manier verbonden worden met de dag van vandaag. Dit ontroerende verhaal met diepgang en humor wordt verteld doorPauline Seebregts. Een professionele vertelster met een warme en intense vertelstijl.Haar verhalen worden dikwijls ervaren als inspirerende momenten van wat je ‘entertaining wisdom’ zou kunnen noemen. Muzikaal wordt de voorstelling begeleid door de prachtige harpmuziek en zang van Jopie Jonkers.

Pauline Seebregts is verhalenverteller, trainer en coach vanuit haar eigen vertelbureau Story-wise. Zij maakt vertelvoorstellingen die vaak een bepaalde maatschappelijke relevantie hebben. Daarnaast werkt zij veel toegepast met Storytelling in bedrijven en organisaties. Zij is daarnaast verbonden aan de Vertelacademie als docent. Afgelopen jaar is zij verkozen tot Verteller van het Jaar. In dat kader ontwikkelde zij het Verhalenproject en de Film ‘Helden van Nu’ over Moed, Angst en Vertrouwen in deze tijd. www.storywise.nu

Zangeres / harpiste Jopie Jonkers studeerde zang GM aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zij volgde harplessen op de Venezolaanse en de Paraguayaanse harp bij diverse musici (oa Kenneth Ecury/ Roberto Guarani) en ontwikkelde hieruit een heel eigen, unieke, betoverende speel- en zangstijl. Jopie Jonkers speelt regelmatig samen met vertelster Pauline Seebregts ook ten behoeve van religieuze ordes. www.jopiejonkers.com