Home/Programma/Vacare-mediteren

Meditatie met Vacare


Vacare zal net als in 2016 een serie meditaties verzorgen in hun ‘eigen plek,' de sfeervolle Rooms-Katholieke Kerk in Midsland. Ook heten ze jullie graag welkom bij een labyrintworkshop op het strand, muziek, kunst, een avondviering in Taizésfeer etc..

Kennismaken met christelijk mediteren

Tijdens het festival kun je bij ons (nader) kennismaken met mediteren in de christelijke traditie. We verzorgen daarvoor een aantal keren een instap-workshop.


‘ik werk zo hard voor de kerk, hier kom ik toe aan het hart, hier heb ik tijd en rust voor mezelf’.

‘Ik doe aan mindfulness maar wil eigenlijk met geloof bezig zijn, hoe kan ik beide verbinden?’


Vacare: We hebben ons vorige keer verwonderd hoeveel meditatie teweeg bracht bij mensen. Sommige mensen vertelden aarzelend over een innerlijk gesprek met zichzelf, dat ze tot hun verrassing hadden ervaren.  Sommige mensen besloten spontaan de rest van het dagdeel bij ons te blijven om zich meer in de rust te kunnen begeven.

Verschillende vormen van christelijke meditatie uit de traditie

Vacare verzorgt worskhops zoals mediteren bij een bijbeltekst in vier stappen, lectio divina, mediteren bij een icoon, bijbels mediteren met verbeeldingskracht, mediteren bij de zeven sacramenten van de kerk als plek van ontmoeting met God, en elke avond besluiten ze met een meditatieve bijeenkomst in Taizésfeer.

Nieuwere vormen

Ook verzorgt Vacare een labyrintworskhop op het strand, mediteren met muziek, zal er meditatieve kunst te zien zijn in onze plek, en borrelen er allerlei ideeën op tijdens het festival zelf.

Graag ontmoet Vacare jullie op het festival. Soms ben je aan het geloven in je eentje, of je ploetert in de kerk ieder op je eigen plek. Hier zul je zien hoeveel moois er gebeurt in het land. Laat je inspireren en kom meedoen.

Vacare is een platform voor meditatief leven. Vacare is een initiatief van de Protestantse Kerk en staat open voor iedereen die zich samen met anderen wil oefenen in meditatief leven.

Corinne Groenendijk

Niels Gillebaard

Alberte van Ess

Rob Boersma

Jos de Heer