Home/Programma/2016/Programma-Voorstellingen-Jakobverhalen

List & bedrog / de Jakobverhalen

Op zaterdagavond spelen Kees Posthumus en Juul Beerda hun voorstelling ‘List & bedrog / de Jakobverhalen . De voorstelling begint om 20.00 uur.

De verhalen over Jakob staan in Genesis, het eerste boek van de Bijbel. Jakob is de jongste zoon van Isaak en Rebekka. Al bij de geboorte pakt Jakob zijn tweelingbroer Esau bij de hiel beet. Later ontfutselt Jakob het eerstgeboorterecht van Esau voor een bord linzensoep. Hij bedriegt zijn oude vader met een list en vlucht. Onderweg droomt hij over een ladder van licht.

List en bedrog spelen een belangrijke rol in het leven van Jakob. Hij bedriegt, en hij wordt bedrogen. Hij bedenkt slinkse listen, en is er de dupe van. Pas als hij tot aan de morgen worstelt met ‘een ander’ wordt hij een ander mens.

Jakob had zomaar een hoofdrol kunnen spelen in televisieprogramma’s als ‘Ik vertrek’ of ‘Het familiediner’. Niets menselijks is hem en zijn familie vreemd. Dat maakt hem herkenbaar voor mensen van nu.


In hun nieuwe voorstelling ‘List & bedrog / de Jakobverhalen’ presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda deze kleurrijke en spannende verhalen over aartsvader Jakob in een nieuw jasje.
Regisseur is Heleen Hennink. Eerder maakten zij samen succesvolle voorstellingen als ‘Paulus in het oog van de storm’, ‘Op het leven!’ en ‘Menno Simonszoon’.