Home/Programma/2016/Programma-Meditatief-Meditatie-Taize

Eindedagmeditatie met Taizéliederen

(Vrijdagavond, 22.00 uur, RK-Kerk)

Na een dag van indrukken komen we tot onszelf door met elkaar Taizéliederen te zingen. De muziek van Taizé bestaat uit korte liederen die meerdere keren gezongen worden, zodat het zingen zelf een vorm van meditatie wordt. De betekenis van de teksten dringt zo dieper door tot diegene die ze zingt en maken ons open voor het mysterie van God. Daarnaast is de stilte een vast onderdeel van een Taizéviering, waardoor we aan het eind van de dag met elkaar tot rust zullen komen.Mijn naam is Niels Gillebaard (1984) en sinds enige jaren ben ik predikant van de Protestantse gemeente te Graft – De Rijp. Tijdens mijn studententijd leerde ik de gemeenschap van Taizé kennen. Daar ervoer ik wat stilte kan betekenen en zag wat het met de mensen deed die daar kwamen. Het bracht openheid, ontspanning en verbondenheid.  Als bestuurslid van Vacare hoop ik dan ook bij te dragen aan de bekendheid van christelijke meditatie, met name onder jongere generaties. Ik zie uit naar onze samenwerking en hoop u op één van onze activiteiten te mogen ontmoeten.


(Zaterdagavond, 10.00 uur, RK-kerk)                  

Na een dag van indrukken komen we tot onszelf door met elkaar Taizéliederen te zingen. De muziek van Taizé bestaat uit korte liederen die meerdere keren gezongen worden, zodat het zingen zelf een vorm van meditatie wordt. De betekenis van de teksten dringt zo dieper door tot diegene die ze zingt en maken ons open voor het mysterie van God. Daarnaast is de stilte een vast onderdeel van een Taizéviering, waardoor we aan het eind van de dag met elkaar tot rust zullen komen.

Mooi om het weekend of de dag af te komen sluiten door lekker Taizéliederen en Ionaliederen te zingen. Je kunt nog een keer langs de stiltehoeken lopen.

Alberte van Ess en Henri ten Brinke