Home/Programma/2016/Programma-Meditatief-Meditatie-Lectiodivinavr

Lectio divina

(Vrijdagmiddag 17.00 uur, Zaterdagavond 20.00 uur, RK-kerk)

Lectio Divina betekent letterlijk goddelijke lezing. Het is op zo’n manier –meditatief-bijbellezen dat je je oefent in het openen van je hart voor de eeuwige.

De lectio Divina is een eeuwenoude manier om Gods woord van lang geleden vandaag opnieuw te laten spreken. Juist in onze jachtige moderne tijd is het een vruchtbare methode om bewust stil te staan bij onze eigen werkelijkheid en Gods werkelijkheid, die uiteindelijk verbonden zijn.

 


Henri ten Brinke is predikant in Apeldoorn en geestelijk begeleider. Hij geeft al enkele jaren (meditatie) cursussen.

(Zaterdagmorgen, 11.00 uur, RK-kerk)

Lectio Divina betekent letterlijk goddelijke lezing. Het is een vorm van meditatief bijbellezen waarin je je hart leert openen voor het woord van de Eeuwige.

We laten ons uitnodigen door de kloosters om in vier rustige stappen door een bijbeltekst heen te kruipen en op je in te laten werken. Zo kun je ontdekken welke vraag of vragen er in je leven en kom je met de tekst en met God in gesprek. Een tachtigjarig gemeentelid zei me eens toen we deze methode probeerden: ‘Ik heb al heel vaak bijbel gelezen, maar nog nooit zo, er ging een wereld voor me open.’


Corinne Groenendijk is predikant in Krimpen a/d IJssel en geestelijk begeleider. Ze geeft cursussen op het gebied van spiritualiteit en meditatie en begeleidt reizen naar Iona en Taizé. ‘Ik vind samen mediteren één van de mooiste manieren om samen te zijn. Bovendien kom je er thuis bij jezelf en de eeuwige.’