Home/Overige 2016/Persberichten

UNIEK INSPIRATIEWEEKEND OP TERSCHELLING, GEORGANISEERD DOOR DE PTHU EN PROTESTANTSE KERK NEDERLAND

Het Inspiratiefestival dat door de Protestantse Theologische Universiteit en de Protestantse Kerk Nederland op 28, 29 en 30 oktober op Terschelling wordt georganiseerd, belooft een prachtig en uniek evenement te worden. Het driedaagse programma is vrijwel rond en de aanmeldingen blijven binnenstromen. Doelgroep voor dit evenement is breed: iedereen die actief betrokken is bij de kerk, van predikant tot vrijwilliger. Maar ook studenten Theologie en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Op het programma staan onder andere lezingen van inspirerende Nederlandse theologen, (meezing)concerten, spirituele (strand)wandelingen, vieringen, vertellingen, theater, bibliodans en veel muziek en cultuur. Ook kunnen deelnemers inspiratie opdoen voor de dagelijkse kerkelijke praktijk in workshops, bijvoorbeeld over geld in de kerk of het opzetten van een pioniersplek. Kijk voor het complete programma en aanmelding op de speciale festivalwebsite pthu.nl/Inspiratiefestival/. Het wordt een uniek evenement!

De zonsopgang tegemoet lopen

Hoe zou een dag tijdens het festival er uit kunnen zien? We schetsen een beeld: vroeg uit de veren, om deel te nemen aan het pioniersontbijt of om mee te lopen met Kees van der Zwaard, die met ons de zonsopgang tegemoet loopt en intussen het verhaal van de passie van Saar vertelt.

Uitgewaaid en verfrist, schuiven we aan bij een workshop, bijvoorbeeld die over Samenwerking van Gemeentes. In de middag kunnen we kiezen voor een lezing over pionieren in de kerk of een voorstelling over Jakob, doorspekt met list en bedrog. Na etenstijd gaan we ‘uitbuiken’ onder het genot van de muziek van het Vocaal Theologisch Ensemble (VTE) of nemen we een borrel in het Theologisch Café om informeel samen te komen rond een actueel thema en te genieten van muziek van Klezmertrio Wilde Eend. En natuurlijk mag op de drempel van het Reformatiejaar de voorstelling over Luther niet ontbreken.

Verbinding en bezieling!

We zijn erg blij met het prachtige eiland Terschelling, als locatie. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om het Inspiratiefestival te combineren met toeristische uitstapjes op het eiland met partner en/of gezin of met vrienden. Uiteraard zijn zij ook van harte welkom op het festival. Het weekend wordt een moment om op te laden, zowel geestelijk als privé. We hopen dat er letterlijk en figuurlijk een beweging op gang gebracht wordt; een feest van ontmoeting en herkenning. Dit alles ter verbinding en bezieling. Komt allen!

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie voor een interview kunt u contact opnemen met eilander Predikant en Projectcoördinator Mathilde de Graaff. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0562 443151/ email mdegraaff85@gmail.com.