Home/Onderwijs/Praktische informatie/Bijvakken en contractonderwijs

Contractonderwijs en bijvakken

Alumni, predikanten en andere geïnteresseerden kunnen als contractant deelnemen aan één of meer cursussen uit het reguliere master onderwijs van de PThU. Volg je een opleiding bij andere universiteiten dan de PThU? Dan kun je als 'bijvakker' cursussen volgen bij de PThU.

 • + Contractonderwijs bij PThU

  Als contractant neem je deel aan de colleges en aan de toetsing en heb je recht op dezelfde begeleiding als studenten. Als je de cursus afrondt, krijg je een certificaat van de PThU. Voorafgaand aan inschrijving kijken we of je het niveau van de betreffende cursus aankunt. Het gevraagde niveau verschilt per cursus. 

  Voor deelname aan een cursus betaal je een bedrag van € 100 per ECTS (studiepunt). Alumni van de PThU en van de instellingen die zijn opgegaan in de PThU krijgen jaarlijks de mogelijkheid één cursus tegen gereduceerd tarief te volgen.

  Wil je als contractant deelnemen aan bacheloronderwijs? Kijk dan voor informatie op de site van de VU of de RUG, de partners waarmee de PThU haar bacheloronderwijs invult.

  Eerst meer informatie? Maak dan een afspraak met de studieadviseurs van de PThU.

 • + Minoren en bijvakken aan de PThU

  Volg je een opleiding bij andere universiteiten dan de PThU? Dan kun je als 'bijvakker' cursussen volgen bij de PThU.

  • Je kunt kiezen uit de cursussen uit het reguliere bachelor- en masteraanbod, waarvoor geldt dat in de online onderwijscatalogus expliciet vermeld staat dat inschrijving voor bijvakkers mogelijk is.
  • In alle gevallen beoordeelt de studieadviseur van de vestiging waarbij de betreffende cursus wordt aangeboden of je aan de instroomeisen van de cursus voldoet.
  • In principe worden bachelorstudenten van elders alleen toegelaten tot bachelorcursussen van de PThU, en kunnen alleen masterstudenten van elders mastercursussen van de PThU volgen.
  • Bijvakstudenten zijn zélf verantwoordelijk voor het desgewenst inbouwen van PThU-cursussen in een examenprogramma van een andere opleiding. 

  Wil je meer informatie? Maak dan een afspraak met een van de studieadviseurs van de PThU.