De PThU volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Voor locatie Amsterdam is er afstemming met VU. De meest actuele informatie over het coronavirus lees je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Laatste nieuws

1 april

Naar aanleiding van het kabinetsbesluit van 31 maart heeft PThU besloten om alle maatregelen die zijn genomen, te verlengen tot en met 28 april. Hieronder vallen bijvoorbeeld de maatregelingen over thuiswerken en bijeenkomsten.

Bekijk eerdere nieuwsberichten

RIVM is belangrijkste bron van informatie

Het RIVM monitort de situatie in Nederland en heeft een vragen- en antwoordenpagina ingericht over het coronavirus waarop je antwoorden vindt op vragen als:

De PThU volgt de adviezen van het RIVM en houdt deze samen met de VU, voor locatie Amsterdam, en andere Nederlandse universiteiten nauwlettend in de gaten.

Contact

Wat betekent het coronavirus op dit moment voor het werken en studeren bij PThU? Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Indien jouw vraag er niet tussen staat, dan kunnen medewerkers en studenten van de PThU contact opnemen met de volgende informatiepunten:

Veelgestelde vragen & antwoorden

Antwoorden op veelgestelde vragen worden waar nodig aangevuld en voorzien van nieuwe informatie.

Informatienummer Rijksoverheid 

De Rijksoverheid heeft een informatienummer geopend voor vragen over het coronavirus: 0800 - 1351.

Reisadviezen

Studenten en medewerkers die op korte termijn naar het buitenland reizen, worden geadviseerd om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen voor actuele (reis)informatie. Reis je binnenkort voor studie of werk naar een land of regio met een negatief reisadvies in verband met het coronavirus, dan kunnen medewerkers contact opnemen met hun leidinggevende voor advies.

Wat kunnen mensen doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen voorkomen. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.