PThU verwelkomt Indonesische promovendi

8 februari 2022

Graduate School-directeur dr. Benno van den Toren verwelkomde gisteren in Groningen negen promovendi van PThU's partnerinstituut Sekolah Tinggi Filsafat Theologi (STFT) Jakarta. De studenten komen van februari tot juli 2022 naar onze universiteit voor een onderzoeksverblijf, met een beurs van de Indonesische overheid.

Over de studenten

Voorafgaand aan hun bezoek namen de Indonesische promovendi online deel aan de Initial Graduate School, een zes weken durend intensief evenement met focus op onderzoeksethiek, onderzoeksvaardigheden en het ontwikkelen van een onderzoeksvoorstel.

Tijdens hun on-site verblijf in Groningen zullen de studenten deelnemen aan onderzoeksseminars en individuele begeleiding krijgen van de academische staf van hun gastinstelling, naast hun individueel onderzoek.

STFT Jakarta

STFT Jakarta is een van de belangrijkste Indonesische partnerinstellingen van de PThU. Beide instellingen zijn lid van het Netherlands - Indonesia Consortium for Muslim - Christian Relations (NICMCR). Vorige maand bespraken PThU-rector prof. dr. Maarten Wisse en dr. Binsar Pakpahan, lid van het managementteam van STFT Jakarta, de voorwaarden van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst om de langdurige bilaterale samenwerking tussen beide instellingen te intensiveren.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.