Onze kandidaat voor Jonge Theoloog des Vaderlands: Tabitha van Krimpen

5 november 2021

De PThU nomineerde Tabitha van Krimpen als volgende Jonge Theoloog des Vaderlands. Zij streeft naar een bottom-up-theologie, vertelt ze in haar video en essay. Tijdens de Nacht van de Theologie wordt de nieuwe Jonge Theoloog bekendgemaakt. 

Bottom-up-theologie

Tabitha van Krimpen pleit voor een bottom-up-theologie.

"Pleidooi voor bottom-up-theologie: de theologie moet zijn waar de mensen zijn. Te vaak wordt over jongeren gesproken zonder met hen zelf in gesprek te gaan. Kerk, samenleving en jonge generaties hebben elkaar nodig. Toch is de kloof tussen de kerk, theologie en de vragen en leefwereld van jonge mensen te groot. Het is tijd om die kloof te dichten."

Op de website van de Nacht voor de Theologie zijn alle kandidaten te zien met hun video's en essays. 

Kandidaat Jonge Theoloog des Vaderlands: Tabitha van Krimpen
Bottom-up-theologie

Twee genomineerden

De Rijksuniversiteit Groningen nomineerde onze masterstudent Marco Bijdevaate, die daar zijn bachelor deed. We wensen onze twee studenten veel succes.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.