Home/actueel/PThU nieuws/Research fellow Tommy Wasserman in april en mei op de PThU in Amsterdam
16 april 2018

Research fellow Tommy Wasserman in april en mei op de PThU in Amsterdam

In april en mei 2018 is prof. Tommy Wasserman (1970) visiting research fellow aan de PThU-vestiging in Amsterdam. Hij is één van de gezaghebbendste onderzoekers op het gebied van handschriftenstudies en tekstkritiek van het Nieuwe Testament.

In 2006 promoveerde hij op The Epistle of Jude: Its Text and Transmission. Sindsdien verschenen vele publicaties van zijn hand. Tommy doceert aan Örebro Teologiska Högskola (Zweden) and Ansgar Teologiske Høgskola (Noorwegen). Dit jaar nog verschijnt er een belangrijke monografie, geschreven samen met prof. Jennifer Knust, over het verhaal van de overspelige vrouw (in Johannes 8) en de vele wederwaardigheden die dit verhaal in de loop van de geschiedenis heeft gekend.

In Amsterdam

Zijn tijd in Amsterdam wil Tommy besteden aan diverse onderdelen van de nieuwtestamentische tekstkritiek, het opzetten van Erasmus-contacten, en aan een Europese projectaanvraag over de impact van de boekdrukkunst op het Nieuwe Testament en zijn overlevering.

Data onderzoekseminarie en werkgezelschap

Hij neemt ook deel aan een bijzonder onderzoekseminarie op 17 en 24 april en 1 en 8 mei. Voor een klein deel zal hij ook bij exegetisch onderwijs betrokken zijn. Op donderdag 19 april presenteert hij over paratext in het Scriptorium en op vrijdag 20 april in het Nieuw-Testamentisch Werkgezelschap (VU/PThU/Tyndale). Woensdag 11 april presenteerde hij al bij het Werkgezelschap Chronizantes in Groningen. Tenslotte staat er 9 mei een ‘meet & greet’ op de planning.