Home/actueel/PThU nieuws/PThU organiseert Francophone Postdoctoral Research Seminar
2 oktober 2017

PThU organiseert Francophone Postdoctoral Research Seminar

Van 27 september tot 18 oktober organiseert de PThU een post-doc research conferentie voor rectoren en senior medewerkers van een aantal theologische scholen uit Franstalig Afrika.
De scholen zijn gevestigd in Oost-Congo, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Ivoorkust en Tsjaad.

Het doel van deze conferentie is het creëren van tijd en ruimte zodat de deelnemers zich kunnen concentreren op het doen van onderzoek en academisch schrijfwerk, dit in een omgeving waar hulpmiddelen makkelijk toegankelijk zijn, en waar ze kunnen profiteren van de aanwezigheid van 'peers' voor ondersteuning en feedback. Een zeldzame kans in hun gewoonlijk uitermate drukke en veeleisende bestaan, die hopelijk zal leiden tot goede theologische reflectie vanuit de Franstalig-Afrikaanse context.

Deze conferentie is de eerste in een reeks van drie die over een periode van drie jaar wordt georganiseerd door de PThU en Langham Partnership International. De gastheer voor de PThU is Benno van den Toren. Berdine van den Toren-Lekkerkerker is de programmacoördinator van deze conferentie voor Langham Partnership International.