Home/actueel/PThU nieuws/Summerschool in Kenia: 19-26 juli 2018
9 april 2018

Summerschool in Kenia: 19-26 juli 2018

Komende zomer organiseert onze partnerinstelling St. Paul´s University (Limuru, Kenia) in samenwerking met de PThU en Kerk in Actie een internationale summerschool met als thema 'Power and Difference: Life in Abundance in Intercultural Contexts'.

Gedurende een week gaan studenten en docenten uit Afrika, Noordwest Europa en de VS met elkaar het theologische gesprek aan over thema’s met wereldwijde relevantie zoals gender, machtsverschil, migratie, autoriteit, maar die in verschillende contexten anders zijn vormgegeven. Studenten van de PThU in Groningen en Amsterdam kunnen deelnemen aan deze summerschool als onderdeel van de cursus 'Gender and Theology in a Multicultural World'. De te behalen studiepunten (5 ects in totaal) kunnen worden ingezet ter invulling van de vrije ruimte.

Aanmelden tot 15 april

De PThU biedt een subsidie voor deelname en verblijf van drie deelnemende studenten van de PThU. Reiskosten komen voor eigen rekening, maar er zijn verschillende fondsen die je hiervoor kunt aanschrijven. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met dr. Anne-Claire Mulder (acmulder@pthu.nl), universitair docent vrouwen- en genderstudies theologie aan de PThU in Groningen. Voor vragen over fondswerving kun je contact opnemen met onze international officer, Albert Nijboer (a.s.nijboer@pthu.nl). Aanmelding kan tot 15 april, dus wees er snel bij!