Home/actueel/PThU nieuws/Nog een PThU-opleiding verkozen tot topopleiding
14 maart 2019

Nog een PThU-opleiding verkozen tot topopleiding

Voor de tweede keer dit schooljaar is een PThU-opleiding door de Keuzegids verkozen tot topopleiding. Dit keer gaat het om de eenjarige Master of Theology. De Keuzegids Masters 2019 gaf deze opleiding het predikaat 'topopleiding'. Eind 2018 was de Keuzegids al vol lof over de bachelor-opleiding Theologie van de RUG, waarin PThU een traject verzorgt.

Mening van de Keuzegids

De Keuzegids geeft aan dat studenten bijzonder tevreden zijn over de eenjarige master van PThU. Het programma, met daarin veel ruimte voor de vier profielen waarin de studenten zich kunnen specialiseren (Living Texts, Ethics of Dignity, Missional Communities, en Thinking God Interculturally) wordt zeer hoog gewaardeerd, alsmede het niveau van de betrokken docenten en de intensiteit van de begeleiding. Bovendien zijn de studenten van mening dat de studeerbaarheid van het programma optimaal is. Ten slotte verdient de hoge waardering van de faciliteiten in het prachtige universiteitsgebouw in het hart van Groningen een aparte vermelding.

Verheugde reacties

Coördinator van de masteropleiding, Henk van den Bosch, reageert verheugd op de waardering van de Keuzegids. "Ik ben vanzelfsprekend heel blij met de hoge waardering die studenten voor deze opleiding hebben. En het bevestigt mijn overtuiging dat we met deze opleiding iets heel goeds in handen hebben. Het is een heel mooi resultaat, en een groot compliment voor alle zo intensief bij deze opleiding betrokken docenten."