Home/actueel/PThU nieuws/PTHU-ers nemen deel aan Keniaanse internationale winterschool
4 juli 2018

PTHU-ers nemen deel aan Keniaanse internationale winterschool

Over drie weken gaan vier PTHU-ers naar St Pauls University te Limuru Kenia om deel te nemen aan de internationale Winterschool 'Power and difference: Life in abundance' (van 20-26 juli). In deze Winterschool – het is namelijk winter in deze regio van Kenia – wordt het thema ‘macht en verschil’ door een internationale groep docenten (docenten uit de Kenia, VS, Zuid Afrika, India, Madagaskar en Nederland) vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Niet alleen vanuit genderperspectief maar ook door de blik op slavernij, vluchtelingen en migratie te richten.

Bovendien wordt er uitgebreid stil gestaan bij de betekenis van context voor het lezen van de Bijbel evenals bij de verschillende aspecten van dat uitdagende beeld van een leven in overvloed. Naast lezingen worden de thema’s ook uitgediept in discussie- en werkgroep en natuurlijk in de wandelgangen. En op zondag staat kerkbezoek in verschillende kerkgemeenschappen op het programma.

Voor deze Internationale Winterschool zijn de verschillende samenwerkingspartners van St Pauls University benaderd om deel te nemen als docent en/of student. De PTHU is al vele jaren samenwerkingspartner van St Pauls University. In die jaren hebben een behoorlijk aantal studenten een internationale masterstudie bij ons gevolgd. Daarom is het leuk dat de PTHU-ers Anne-Claire Mulder, Mirjam Vos, Joanne Vrijhof en Arjen Zijderveld nu de omgekeerde beweging maken en van Nederland naar Limuru reizen voor deze conferentie.

Een beweging die wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de PTHU aan deze Winterschool. Anne-Claire Mulder, docente voor vrouwen en genderstudies theologie, zal twee bijdragen aan het programma leveren, een over het begrip intersectionaliteit en een over het begrip ‘waardigheidsbekleedsters en – bekleders’. Mirjam Vos, Joanne Vrijhof en Arjen Zijderveld nemen ‘gewoon’ deel aan de conferentie.

We zullen ons best doen om tijdens de conferentie verslag te doen van onze indrukken. Dat zullen er vast velen zijn, dus houd de website van de PTHU in de gaten.