Home/actueel/PThU nieuws/Erasmus+ subsidie voor nieuw uitwisselingsprogramma PThU en Schechter Instituut (Jeruzalem)
3 juli 2018

Erasmus+ subsidie voor nieuw uitwisselingsprogramma PThU en Schechter Instituut (Jeruzalem)

De jarenlange succesvolle onderzoekssamenwerking tussen de PThU en het Schechter Instituut in Jeruzalem wordt vanaf het studiejaar 2018-2019 uitgebreid met een uitwisselingsprogramma voor studenten en staf. Deze verbreding van de samenwerking is mogelijk dankzij een subsidie van ruim €50.000 uit het Erasmus+ budget van de EU. Het voorlopige toegekende bedrag wordt ingezet voor de organisatie van een of meerdere summerschools, de uitwisseling van studenten, promovendi, wetenschappelijk en ondersteunend personeel en de gezamenlijke supervisie van theses.

De PThU ontving het goede nieuws over de voorlopige toekenning van de Erasmus-financiering tijdens een gezamenlijke conferentie over heilige plaatsen aan het Schechter Instituut in Jeruzalem. Deze conferentie vond plaats in het kader van het programma Jewish and Christian Perspectives (JCP), een gezamenlijk initiatief van het departement 'Land of Israel Studies' van de Bar Ilan Universiteit, de Tilburg School of Catholic Theology van de Universiteit van Tilburg, het Schechter Instituut en de PThU. Het JCP-programma bestaat naast driejaarlijkse conferenties ook uit een boekenreeks monografieën en congresverslagen van Brill.

De definitieve toekenning van het budget vindt naar verwachting later deze maand plaats. Een kick-off meeting van het project staat gepland voor eind augustus.

Op de foto (vlnr): Doron Bar (rector Schechter Instituut), Ari Ackerman (decaan Schechter Instituut), Dineke Houtman (PThU), Paul Mandel (Schechter Instituut), Lieve Teugels (PThU)
Foto: Rob Nelisse