Home/actueel/PThU nieuws/IRTI Summer School 2018 gaat van start
26 juni 2018

IRTI Summer School 2018 gaat van start

Van 3 tot en met 8 juli 2018 vindt aan de PThU in Amsterdam de IRTI Summer School plaats met als thema 'Church and Civil Society'. Zo’n veertig deelnemers afkomstig uit Hongarije, Nederland, Roemenië en de VS gaan zich buigen over de vraag op welke wijze de kerk aanwezig is en moet zijn in de eigen samenleving. Naast reflectie op deze centrale vraag, de studie van theologische concepten en historische en culturele achtergronden zullen de deelnemende studenten en docenten tevens ondervinden wat het betekent om kerk te zijn in Amsterdam anno 2018.

De tweejaarlijkse Summer School wordt georganiseerd door het International Reformed Theological Institute (IRTI). Dit is een gemeenschappelijk initiatief van de PThU en de Faculteit Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit, in samenwerking met het Theologisch Seminarie uit New Brunswick (VS), het oudste seminarie van Noord-Amerika, de Gereformeerde Theologische Universiteit van Debrecen, de Gereformeerde Theologische Academie te Sárospatak (beide Hongarije), het Protestantse Theologische Instituut te Cluj Napoca (Roemenië) en het Moluks Theologisch Seminarie in Houten (Nederland).

Deze summer school bouwt voort op een decennialange traditie waarbinnen Amerikaanse studenten van het NBTS door deelname aan een in Amsterdam georganiseerde summer school kennis maakten met de theologie en het kerkelijk leven in Nederland. De IRTI Summer School wordt aangeboden door docenten van de diverse deelnemende instituten.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met  dr. Pieter Vos, directeur IRTI (phvos@pthu.nl) of drs. Albert Nijboer, secretaris IRTI (a.s.nijboer@pthu.nl).