Home/actueel/PThU agenda/Agenda 2015/Boekpresentatie J.H. Gunning te Blauwkapel

Boekpresentatie J.H. Gunning Jr. en opheffingsbijeenkomst Stichting Heruitgave Oudere Ethische Theologie

kerkje BK 002

Het bestuur van de Stichting Heruitgave Oudere Ethische Theologie - prof. dr. Jan Muis, prof. dr. Nico den Bok en dr. Leo Mietus - nodigt u uit voor de presentatie van het derde deel van het Verzameld Werk van J.H. Gunning Jr. en de opheffingsbijeenkomst van de Stichting Heruitgave Oudere Ethische Theologie. In dit deel zijn Gunnings werken te vinden over denkers en dichters als

F. Schiller, J.W. von Goethe en B. de Spinoza.

Deze bijeenkomst vindt plaats op 10 december in het kerkje te Blauwkapel, waar Gunning op 22 januari 1854 werd bevestigd als hervormd predikant.

Met het verschijnen van het derde en laatste deel van het Verzameld Werk van Gunning en het eerder verschenen Verzameld Werk van D. Chantepie de la Saussaye is de belangrijkste doelstelling van de stichting gerealiseerd en zal zij worden opgeheven.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor allen die in de afgelopen jaren de projecten van de stichting hebben gesteund, voor hen die geïnteresseerd zijn in Gunnings werk en voor andere belangstellenden.

U bent van harte welkom in het kerkje te Blauwkapel.

Programma

14.00 Opening en drie lezingen:

Prof. dr. Nico den Bok: Gunning: van literator naar theoloog

Prof. dr. Willem B. Drees: Gunnings kritiek op het naturalisme

Prof. dr. Rinse Reeling Brouwer: Gunning als Spinoza-lezer

15.00 Pauze, met koffie en thee

15.30 De Stichting Heruitgave Oudere Ethische Theologie 1995-2015. Dr. Henri Veldhuis en dr. Leo Mietus

15.50 Barokconcert door Thomas Triesschijn (blokfluit) en Aljosja Mietus (klavecimbel)

16.30 Sluiting

Klik hier voor meer informatie over de boeken.

Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de secretaris van de stichting: Prof. dr. N.W. den Bok, Hovenstraat 1, 3581 RS Utrecht. E-mail: nicodenbok@ziggo.nl

Deze presentatie wordt mogelijk gemaakt door het Seminarium van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten met ondersteuning van de afdeling communicatie van de Protestantse Theologische Universiteit.

U kunt zich aanmelden bij deelname vóór 5 december 2015 via onderstaand formulier

Het Verzameld Werk van J.H. Gunning Jr. wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekencentrum te Zoetermeer en is in de pauze en na afloop van de bijeenkomst verkrijgbaar.

Adres van de kerk: Kapeldwarsweg 21, 3566 MK Utrecht.

Met de auto:  autoweg A27, afslag 31/Utrecht-Noord; Einsteindreef, Darwindreef, Bastionweg, Kapelweg.

Parkeren: Op het kerkplein is parkeren alleen toegestaan voor de bewoners; er zijn wel 2 invalide-parkeerplaatsen. In het fort is alleen parkeren in de parkeervakken toegestaan. Aan het eind van de Kapelweg links, mag achter de afsluitbare hekken geparkeerd worden.  Aan het begin van het fort op de Bastionweg is een grote parkeerplaats op 5-minuten loopafstand van de kerk.

Openbaar vervoer: Met de bus van Utrecht Centraal Station, bushalte  centrumzijde Utrecht bus 55 richting Maartensdijk. Uitstappen halte Vulcanusdreef, daarna ca. 10 minuten lopen naar de kerk. Met de trein van Utrecht CS spoor 1 naar station Utrecht-Overvecht (trein richting Zwolle). Daarna ca. 20 minuten lopen naar fort Blauwkapel. 

Meldt u hier aan:

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.