TOP-dag PThU: alles over theologie

13 april 2023 17:30 - 20:30

Theologie is een studie voor het leven. Je bestudeert geloof, niet alleen van jezelf maar ook dat van anderen. Het is een denkoefening waar je zelf nooit buiten staat. Je leert je eigen geloofsvragen te begrijpen en je antwoorden in te zetten om andere mensen bij te staan. Een keuze voor zo'n studie maak je bewust en het liefst met zo veel mogelijk informatie. Daarom organiseren wij de TOP-dag: Theology on purpose. Hier leer je de studie theologie van binnen en van buiten kennen.  

Wat is een TOP-dag?

Tijdens de TOP-dag maak je kennis met alle facetten van een studie aan de Protestantse Theologische Universiteit. Natuurlijk vertellen we je alles over het masterprogramma en kun je onze studenten en studieadviseurs het hemd van het lijf vragen over hun ervaring met de studie. Maar we willen je vooral ook laten zien wat je straks in de praktijk met een master theologie kunt doen. Daarom komen er diverse alumni naar de TOP-dag. Zij komen uit alle hoeken van de theologie: predikanten, pioniers, geestelijk verzorgers bij de krijgsmacht, onderzoekers en mensen die organisaties adviseren over zingeving. Je krijgt de kans om een-op-een met hen te praten over hun werk en hun de vragen te stellen die jou 's nachts bezighouden. Dit alles in gemoedelijke sfeer met een (avond)hapje en een drankje.

Onze hoogleraar dr. Edward van 't Slot geeft een mini-college  en Caspar de Gelder komt vertellen over de G.T.S.V. Voetius.

Inloop vanaf 16.30 uur, het programma start om 17.00 uur. Om 18.00 uur is er een hap. Tegen 19.30 uur sluiten we af.

Waarom zou je naar de TOP-dag komen?

Theologie blijft je leven lang bij je. Het is een studie die je niet meer loslaat, die je denken vormt en focust, die je de skills geeft waar kerk en samenleving op wachten. Op de TOP-dag ga jij ontdekken waarom het de moeite waard is om die studie te volgen. Kom je ook?

Ja, ik kom naar de TOP-dag!

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.