Keynote Awraham Soetendorp: To amplify the 'whisper of truth'. Towards a council of conscience

4 april 2022 20:00

Rabbi Awraham Soetendorp zal de tweede keynote verzorgen van de internationale PThU-conferentie over het goede leven in crisis. De keynote is live te bekijken via YouTube.

Abstract

Er heeft een stille revolutie plaatsgevonden voor de mensheid en de hele levensgemeenschap, nu vertegenwoordigers van verschillende spirituele tradities zijn gaan beseffen dat we elkaar hard nodig hebben om het gemeenschappelijke doel van gerechtigheid en vrede te bereiken. Desalniettemin heeft de groeiende interreligieuze en interkerkelijke beweging haar volledige potentieel nog niet bereikt, waardoor ze niet het broodnodige morele kompas biedt in onze tijd van crisis. Dertig jaar geleden, aan het einde van de VN-conferentie over milieu en ontwikkeling in 1992 in Rio de Janeiro, drongen politici er bij religieuze leiders op aan om hen te helpen maatregelen te nemen die op korte termijn in strijd lijken met het nationale eigenbelang, maar die op de lange termijn onmisbaar zijn om de schepping veilig te stellen. Als 'tijdgenoten van G'd' in heilige tijd, moeten en kunnen we de ontembare geest in 'onze mond en ons hart' aanwenden om levensreddende samenwerking te ondersteunen.

Bekijk keynote

De keynote is hier vanaf 20.00 uur te bekijken. Druk op de afspeelknop om de video te starten.

Keynote Awraham Soetendorp: To amplify the 'whisper of truth'. Towards a council of conscience

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.