Home/actueel/PThU agenda/Symposium 70-jarig bestaan World Council of Churches
23 augustus 2018

Symposium 70-jarig bestaan World Council of Churches

Op donderdag 23 augustus vieren we het 70-jarig bestaan van de Wereldraad van Kerken in Amsterdam. De PThU organiseert een Engelstalig symposium met als thema: 'Hospitality on a pilgrim's way to peace and justice’ in het auditorium van de Vrije Universiteit. Het belooft een mooie bijeenkomst te worden met een aantal interessante gasten onder wie Mpho Tutu, dochter van Desmond Tutu en Oud CDA-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier. In het kader van het 70-jarig bestaan van de World Council of Churches (WCC) vinden er die dag nog twee evenementen plaats: Walk of Peace en een viering in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. 

Het symposium is interessant voor kerk- en jeugdleiders, wetenschappers en gasten die deelnemen aan de festiviteiten van het World Council of Churches.  

Programma 

10.30 – 11.00 uur: Inloop met koffie en thee
11.00 – 13.00 uur: Symposium 'How can you be a host of peace for someone else?’ met interviews en verdieping onder leiding van Mechteld Jansen (rector PThU) en Marten van der Meulen (moderator).

Gasten tijdens deze ochtend zijn:

  • Dr. Agnes Abuom, Moderator World Council of Churches
  • Rev.Dr. Olav Fyske Tveit, General SecretaryWorld Counsil of Churches
  • Mathilde Sabbagh, National Evangelical Synod of Syria and Lebanon
  • Najla Kassab,President World Community of Reformed Churches
  • Mpho Tutu van Furth, Executive Director Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation
  • Kathleen Ferrier, Honorary professor at the Asian University for Women, oud- Tweede Kamerlid en voormalig coördinator van SKIN

Walk of Peace

Na afloop van het symposium kun je aansluiten bij de Walk of Peace, georganiseerd door de Raad van Kerken Amsterdam. Deze start in de Hoftuin van de Protestantse Kerk te Amsterdam en eindigt rond 15.00 uur op de Dam. De Walk of Peace is een wandeling langs bijzondere plekken in Amsterdam. Deelnemers aan het symposium sluiten aan bij halteplaats Nieuwmarkt om 14.15 uur. Metro 51 vanaf de PThU/VU. Aanmelden voor de Walk of Peace kan via raadvankerkenamsterdam@gmail.com.

Viering Nieuwe Kerk

Na afloop van de Walk of Peace is er een viering van de Wereldraad van Kerken in de Nieuwe Kerk op de Dam in Amsterdam.De viering start om 16.00 uur. Je kunt je aanmelden via deze link: http://www.aanmelder.nl/70jaarwcc

Van 19 t/m 23 augustus is er nog een jongerenfestival van verschillende (internationale) kerken in Leusden. 

Aanmelden symposium 70 jaar Wereldraad voor de Kerken

Er zijn geen kosten verbonden een het symposium. Het is wel noodzakelijk om je aan te melden, dit kan tot en met 13 augustus via onderstaand formulier. Let op voor de Walk of Peace meld je je aan bij de Raad van Kerken Amsterdam.