Home/actueel/PThU agenda/De Passie van Marcus
12 april 2017

De Passie van Marcus

Wanneer: Woensdag 12 april 2017, 14.00–16.30

Waar: PThU-filmzaal; 1e etage Vrije Universiteit, Amsterdam (1E-24)

Aanmelden voor dinsdag 11 april via onderstaand formulier.


Voorgedragen door verhalenverteller Pete Pronk

Laat je in de Stille Week meenemen door het adembenemende, wonderlijke verhaal van Jezus van Nazareth, zo’n kleine 2000 jaar geleden bijeengebracht en opgetekend door ene Marcus en nu voorgedragen door verhalenverteller Pete Pronk.

Het Evangelie naar Marcus is het eerste op schrift gestelde verhaal over Jezus van Nazareth. In de begintijd kon iedereen het in z’n geheel horen voorlezen, maar na verloop van tijd begon men het alleen in fragmenten te lezen en kwamen ook de uitleggingen. Nu, vele eeuwen later, klinkt het hele Evangelie opnieuw, in de Stille Week.

Zo’n ongekende ervaring van tweeënhalf uur ononderbroken verhaal is de meest directe manier om de intensiteit van het leven van Jezus tot je door te laten dringen. Er ligt in het Evangelie naar Marcus een geweldige dynamiek besloten. Zijn taal is bij vlagen expressief en kleurrijk, soms heftig en rauw, dan weer intiem en kwetsbaar. De tijd lijkt wel stil te staan …

Pete Pronk (Amsterdam, 1948) begon zijn loopbaan als fotograaf, studeerde daarna theologie en werd vervolgens eind jaren ’80 verhalenverteller. Hij is verbonden met het Roy Hart Theatre (voice work) en is ook o.a. gastdocent ‘beeldend vertellen’ aan de theologieopleiding van Hogeschool Windesheim. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk in Amsterdam (www.petepronk.nl).