Home/actueel/PThU agenda/Afgelast: College Tour met Freek de Jonge
15 april 2020

Afgelast: College Tour met Freek de Jonge

Vanwege de huidige maatschappelijke maatregelen en beperkingen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze bijeenkomst afgelast.

Wat hebben de theologie en de samenleving elkaar te zeggen en te vragen? Ontdek het tijdens de College Tour van Stichting De Nieuwe Bijbelschool en de PThU op woensdag 15 april. Predikant Ad van Nieuwpoort gaat dan in gesprek met cabaretier Freek de Jonge.

Een cabaretier is bij uitstek iemand die de tijd ‘leest’. Hoe kijkt Freek naar onze samenleving vandaag? En wat is daarin zijn eigen rol: is hij verhalenverteller, grappenmaker, dominee met een boodschap, of als een profeet, die spreekt waar anderen zwijgen? En wat zou hij aan theologiestudenten willen meegeven?

Freek de Jonge (1944) verwierf faam met Neerlands Hoop, zijn vele theaterprogramma’s, teksten en liederen. Daarnaast is hij ook zeer geïnteresseerd in theologie. Zo is hij betrokken bij de herdenking van Jan Koopmans, de Amsterdamse verzetsdominee die in ‘45 om het leven kwam, over wie hij een lied schreef. Ook is hij intensief bezig met de nalatenschap van zijn vader, die predikant was. Hoe was het om in de pastorie op te groeien? En wat kan de actuele betekenis van het beroep van predikant nog zijn vandaag? 

Een gesprek met veel ruimte voor studenten om vragen te stellen en mee in gesprek te gaan. Mis het niet.

Wie, wat, waar

Datum: woensdag 15 april
Tijd: 16:15-17:15 uur
Locatie: PThU-zaal, PThU Amsterdam, De Boelelaan 1105, Amsterdam
Borrel na afloop.

In verband met de verwachte drukte is vooraf aanmelden verplicht. Dit kan via het onderstaande formulier.