Home/actueel/PThU agenda/Tweede lezing Rabbijn Evers over De tien Woorden en Psalm 23
17 april 2018

Tweede lezing Rabbijn Evers over De tien Woorden en Psalm 23

Dinsdag 17 april: Voor studenten, onderzoekers & andere geïnteresseerden
19:30 - 21:00

Na een eerste, geslaagde lezing door rabbijn Shimon Evers over de ‘Tien Woorden’, krijgt dit een vervolg. Tijdens deze tweede lezing zal de rabbijn na een korte terugblik op de eerste lezing, ingaan op het tweede deel van de ‘Tien Woorden’. Na de pauze hoopt hij te spreken over Psalm 23.

Rabbijn Evers zal in zijn lezing verwijzen naar zowel de Hebreeuwse tekst als naar eeuwenoude Joodse commentaren op die tekst. Dat maakt het boeiend en zorgt voor extra diepgang. Geheel volgens de Joodse traditie is er tijdens de lezing veel gelegenheid tot het stellen van vragen. We zijn blij dat rabbijn Evers zijn inzichten wil delen en respecteren hem in zijn orthodox-Joodse identiteit.

Locatie

Werkgroepzaal 2, 1B14, PThU, Amsterdam

Kosten en aanmelden

Aan deelname zijn kosten verbonden: € 10,- per persoon. Deze kunnen voor aanvang van de lezing worden betaald aan Wout Koelewijn (graag gepast betalen!). Deelnemers ontvangen na afloop een MP3-bestand. In verband met de te regelen consumpties graag even aanmelden door een mailtje naar: woutkoelewijn@hotmail.com.

Rabbijn Evers

Rabbijn Shimon Evers, 1956, is rabbijn van de Joodse Gemeente Amersfoort sinds 1981. Hij werkt daar onder de paraplu van het IPOR, het Inter Provinciaal Opper Rabbinaat. Daarnaast is hij ook docent Jahadoet/Jodendom op de Joodse Scholen Gemeenschap Maimonides in Amsterdam. Sinds 2007 werkt hij ook voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie als gevangenisrabbijn. Regelmatig geeft hij lezingen over verschillende onderwerpen.