Home/actueel/PThU agenda/Boekpresentatie Bert Hoedemaker: Ik bid dus ik ben
25 oktober 2018

Boekpresentatie Bert Hoedemaker: Ik bid dus ik ben

Presentatie van het boek Ik bid dus ik ben van Bert Hoedemaker (Uitgeverij Skandalon), aan de PThU in Groningen.

Het programma

  • Binnenlopen vanaf 15.30 uur
  • Start om 16.00 uur tot 17.00 uur, gevolgd door een borrel
  • Sprekers: Bert Hoedemaker, Mechteld Jansen en Wouter Slob
  • Moderatie: Erica Meijers
  • Er is muziek van een blaaskwintet

Over het boek en de auteur

Ik bid dus ik ben is een hommage aan de (religieuze) verbeelding en een protest tegen de alleenheerschappij van de rationaliteit. Dit boek onderzoekt op scherpzinnige wijze de relevantie van de christelijke traditie in al haar bewegelijkheid. Traditionele geloofsinhouden blijken, als ze opnieuw worden doorvoeld en doordacht, allerminst passé. Ze kunnen de actuele problematiek van mens en mensheid juist verhelderen. Zo biedt het thema ‘schuld en verzoening’ een realistisch en hoopvol perspectief.

Een rode draad in het boek is de aandacht voor het gebed, dat voor het geloof niet alleen een levens- en denkhouding, maar ook een voedingsbodem is. Gedenken en verwachten zijn de permanente bewegingen waarin dat gebed levend en actueel blijft.

Ik bid dus ik ben daagt niet-gelovigen én gelovigen uit hun plaats in de wereld, in gesprek met de eigen tijd, opnieuw en bewust in te nemen.

Bert Hoedemaker (1935) is theoloog en emeritus hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Protestantse Theologische Universiteit.

Aanmelden kon tot 15 oktober 2018.