Home/actueel/PThU agenda/Vijfde editie Re-search & Re-act: recente onderzoeken op het gebied van jeugd, kerk en geloofsontwikkeling
8 november 2018

Vijfde editie Re-search & Re-act: recente onderzoeken op het gebied van jeugd, kerk en geloofsontwikkeling

Op 8 november 2018 presenteren op de Christelijke Hogeschool Ede maar liefst zestien onderzoekers hun onderzoeken op het gebied van jeugd, kerk en geloofsontwikkeling. Tijdens de studiemiddag die georganiseerd wordt door samenwerkende partijen uit het MissieNederland-netwerk, komen onderzoekswereld en werkveld samen. Samen met de deelnemers maken de onderzoekers de vertaalslag naar de praktijk. 

Programma

Op het programma staan acht verschillende thema’s, zoals: vieren, pastoraat, avondmaal, vragen die leven bij jongeren en meer. Zo bespreken we het promotieonderzoek ‘Kinderen aan het avondmaal’ van Peter Sinia en het onderzoek ‘Jongeren en de preek; inclusief preken’ van Nelleke Plomp. Rinke van Hell verzorgt de hoofdlezing vanuit haar onderzoek ‘De Jeugdwerker: tussen ideaal en werkelijkheid’. Voor het eerst zal Re-search & Re-act ook een stream aanbieden dat zich richt op docenten godsdienst en levensbeschouwing.

Het programma start om 14.00 uur en duurt tot 19.30 uur (inclusief maaltijd), aansluitend is er een netwerkborrel.

Organisatie, meer informatie en aanmelden

De organisatie is in handen van PTHU/OJKC, CHE-theologie, Jong Protestant (JOP), HGJB, het Praktijkcentrum en MissieNederland. Voor meer informatie en aanmelding ga je naar de site van Missie Nederland.