Home/PAO/Studiereizen/Blogs studiereizen/Blog Véronique Lindenburg 18 oktober.rtd

Grote witte vissen in een donkere vijver

De cursus is net een uur geleden begonnen. Met de grote groep in een nu volle ruimte merken we het cultuurverschil tussen hen die hier al een paar dagen of zelfs een week in deze maatschappij zijn ondergedompeld en hen die een paar uur geleden aankwamen, met of zonder bagage...Wat een bijzondere en zeer levendige maatschappij is dit.

Vanochtend vertrokken we met een gewone, nog niet overvolle, lijnbus naar wat we dachten dat het centrum van deze immense stad was. De boekhandel was niet indrukwekkend, de koffie op straat durfde alleen de fotograaf, Sint Piet, aan, en de mannen gaven de vrouwen toestemming tot shoppen. Dat hebben we geweten! Ook stuitten we op een van de weinige in de wereld bestaande tempels van Zoroaster. De tempel zelf was niet toegankelijk voor niet-gelovigen. Niet zo missionair... Wel werden we hartelijk ontvangen in het kantoor met oeroude boeken en afbeeldingen. Op de terugweg in de lijnbus waren we echt de sardientjes die je altijd afgebeeld ziet. Wel zijn we heel vreemde grote witte vissen in de donkere vijver.

Zo buitelen de ervaringen hier over elkaar heen. Het wordt vanaf vanavond, na de aftrap van het studiegedeelte onder leiding van Theo, serieuzer...

Geschreven door Véronique Lindenburg
Predikant te Naarden