Home/PAO 2019-2020/PAO1718/Scriptorium Collectief
Cursuscode:
A-PAO-1718-31S
ECTS:
2
Docenten:
Dr. Stefan Royé
Kosten:
€ 370,-
Onderzoeksgroep:
Sources
Wanneer
Diverse data, zie agenda PThU
Deadline inschrijving:
Aanmelden

Deelname aan het Scriptorium Collectief

 

Docent: Diverse docenten, coördinator dr. Stefan Royé

Beschrijving

Het Scriptorium Collectief is een onafhankelijk samenwerkingsverband van onderzoekers, ambachtsmeesters en conservators van universiteitsbibliotheken op het gebied van het vervaardigen, gebruiken en onderzoeken van het religieuze boek. In het kader van het postacademisch onderwijs is het mogelijk om deel te nemen aan de activiteiten ervan. Men leert hierin onder persoonlijke begeleiding omgaan met manuscripten door deze te bestuderen, maar ook door zelf bijvoorbeeld een psalm op papyrus of perkament te schrijven of deze te verluchtigen. Het gaat hierbij om meer dan technische vaardigheden alleen. Het schrijven van religieuze teksten gebeurt van oudsher in een houding van ootmoed en gebed en vormt daarmee zelf een meditatieve activiteit.

Aantal studiepunten: 2 ECTS (sources)

Deze cursus valt voor wat betreft de regelingen van de voortgezette nascholing van de PKN in de categorie ‘studieverlof onder eigen regie’.

Toetsing

Deelname aan 6 Scriptoriumdagen. Na afloop ontvangt men het certificaat van deelname.

Cursuskosten € 370

Cursuskosten zijn inclusief werkmateriaal en administratie; exclusief lunch.

Meer informatie

Het is mogelijk een keer een dag mee te maken om te proeven wat het is. Men kan vervolgens op elk moment instromen. Meedoen zonder PE-punten is ook mogelijk. Alle overige informatie is hier te vinden.