Home/Over de PThU/Bibliotheek

Bibliotheek PThU

De bibliotheek van de PThU verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening aan studenten en medewerkers door het bieden van verschillende studie- en onderzoeksfaciliteiten. De bibliotheek is hét centrale punt voor het zoeken en vinden van (digitale) wetenschappelijke informatie.

Aanpassing zoeken in bibliotheekcatalogus

Sinds enkele weken verschijnt na het intikken van een zoekopdracht in de bibliotheekcatalogus WorldCat een popup-scherm met de mededeling dat authentificatie vereist is. Op dit moment worden samen met leverancier OCLC en VU-IT technische aanpassingen aan het bibliotheeksysteem doorgevoerd. De reden hiervoor is om het mogelijk te maken via een zogeheten proxyserver het raadplegen van elektronische bronnen te vereenvoudigen.

Door voorlopig te klikken op “continue as guest” is de bestaande zoekfunctionaliteit gewoon beschikbaar. Zo gauw de technische aanpassingen zijn doorgevoerd en getest, informeren wij een ieder over de nieuwe zoek- en raadpleegmogelijken. Neem voor vragen of verzoeken om extra uitleg contact op met de bibliotheekmedewerkers.

Sinds januari 2018 ondersteunt de bibliotheek de Scriptorium Werkplaats van het Scriptorium Collectief. Klik hier voor meer informatie

Gebruik voor het aanvragen van publicaties met de bibliotheekcatalogus WorldCat Discovery het bibliotheeknummer met standaard 8 cijfers beginnend met 19 (bijv. 19012345) en maak zelf een nieuw wachtwoord aan. Het oude wachtwoord (eerste drie letters achternaam) is vervallen! Klik hier voor de handleiding