@Inspiratiefestival_2020 

Home/Over de PThU/Wie zijn wij?/Inspiratiefestival

Reserveer de datum in je agenda!

Op 16, 17 en 18 oktober 2020 zal de volgende editie van het Inspiratiefestival plaatsvinden op Terschelling. Jij komt toch ook (weer)? 

Over het Inspiratiefestival

Ben je geīnteresseerd in geloof, betrokken bij een kerk of op zoek naar inspiratie? Dan mag je het landelijke Inspiratiefestival 2020 niet missen. Hier ontmoet je mensen die ook op zoek zijn, ervaringen willen delen of zich verder willen ontwikkelen. Het is een uniek festival op het mooie eiland Terschelling, dat in het teken staat van bezinnen, inspireren en ontmoeten. Samen op zoek gaan naar wat jou inspireert, verbindt en bezighoudt.

Een terugblik

Bekijk het fotoalbum voor een impressie van de vorige editie (2018). Het radioprogramma ‘Zin, Zout & Zegen’ was aanwezig op het festival en maakte er deze uitgebreide reportage.


Gevarieerd programma

Met een gevarieerd programma aan lezingen, workshops, getijde-vieringen, trainingen, theater en meditatie is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar spiritualiteit en inspiratie, naar verdieping en inhoud, naar creatieve werkvormen of andere vormen van geloofsbeleving. Boeiende thema’s komen aan bod zoals ‘Samen leven en samen kerk zijn’, ‘Gelijk zijn en toch anders geloven’, ‘Keuzes maken en respect hebben voor andere keuzes’ en ‘De kunst van het geloven’. Enkele aansprekende voorbeelden uit het programma van de vorige editie:

  • Mediteren op het strand
  • Pelgrimeren voor gerechtigheid
  • Vrede door bos en duin
  • Muziek in allerlei stijlen

Ook zijn er programma's voor kinderen. Zo is het festival ook voor jonge gezinnen toegankelijk.

Inspiratiereis voor ambtsdragers, vrijwilligers en kerkenraden

Bent u actief in de kerk als ambtsdrager, in het pastorale werk of diaconale projecten? Wilt u graag een ander geluid laten horen of met anderen mensen nieuwe projecten opzetten? Of gewoon andere betrokken mensen ontmoeten om van te leren en ervaringen uit te wisselen? Dan is het Inspiratiefestival de gelegenheid om als kerkenraad, commissie, team of als groep inspiratie op te doen. Om samen de eerste stap naar verandering te zetten.

Wij danken deze partijen voor hun steun aan het Inspiratiefestival: