Home/Over de PThU/Bibliotheek

Bibliotheek PThU

De bibliotheek van de PThU verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening aan studenten en medewerkers door het bieden van verschillende studie- en onderzoeksfaciliteiten. De bibliotheek is hét centrale punt voor het zoeken en vinden van (digitale) wetenschappelijke informatie.

Update bibliotheekservice: beperkte uitleen fysieke  bibliotheekcollecties opgestart vanaf 8 april

Aanvragen voor boeken uit de bibliotheekcollecties van studiezalen en depots kunnen in beperkte mate in behandeling worden genomen. Vanaf woensdag 8 april is het voor studenten en medewerkers mogelijk boeken uit de fysieke bibliotheekcollecties aan te vragen en op te halen. Daartoe is een uitgebreide instructie opgesteld. Zie daarvoor het bericht voor medewerkers op Update bibliotheekservice en voor studenten Update bibliotheekservice studenten.

Lees meer informatie op: pthu.nl/coronavirus. Vragen over de bibliotheek? Kijk bij de FAQ's of mail naar bibliotheek@pthu.nl

Raadplegen van digitale boeken en tijdschriften vereenvoudigd

Duizenden ebooks en digitale tijdschriften zijn rechtstreeks toegankelijk vanuit de bibliotheekcatalogus WorldCat Discovery. De bibliotheek maakt daarbij gebruik van een zogeheten proxyserver, waarbij apart inloggen via intranet niet meer nodig is. Bekijk het volledige bericht inclusief instructie.

Scriptorium Werkplaats

Sinds januari 2018 ondersteunt de bibliotheek de Scriptorium Werkplaats van het Scriptorium Collectief

Aanvragen van publicaties

Gebruik voor het aanvragen van publicaties met de bibliotheekcatalogus WorldCat Discovery het bibliotheeknummer met standaard 8 cijfers beginnend met 19 (bijv. 19012345) en maak zelf een nieuw wachtwoord aan. Lees de handleiding

Hulp nodig?

Boek een bibliotheekmedewerker!