Home/Onderzoek/Promoveren bij de PThU/Aanmelden als kandidaat-promovendus

Aanmelden als kandidaat-promovendus

De Initial Graduate School is stap 2 in het promotietraject van PThU, na het behalen van een mastergraad. In deze stap meld je je aan als kandidaat-promovendus via het aanmeldformulier. Dat doe je uiterlijk op 1 juni van het kalenderjaar dat je wilt beginnen. 

De inschrijving voor 2019 is gesloten. Vanaf de winter van 2019 kun je je aanmelden voor de Initial Graduate School 2020.

Wat heb je nodig om je te kunnen aanmelden?

Om je te kunnen aanmelden, heb je een aantal documenten nodig. Deze kun je uploaden in het aanmeldformulier. Je hebt nodig:

  1. een kort onderzoeksvoorstel van twee pagina’s, dat aansluit bij een van de onderzoeksgebieden van de PThU (Sources, Beliefs, Practices). Dit onderzoeksvoorstel wordt gebruikt om te beoordelen of het onderzoeksidee voldoende vertrouwen geeft voor uitwerking en toelating tot de Initial Graduate School. Tijdens de Initial Graduate School ga je werken met dit voorstel, significante wijzigingen in invalshoek zijn daarbij nog goed mogelijk.
  2. een aanbevelingsbrief. Deze is bij voorkeur geschreven door de begeleider van je masterscriptie.
  3. je masterscriptie. Als het meer dan 7 jaar geleden is dat je het masteronderzoek verricht hebt, dien dan een meer recente academische tekst in.
  4. een promotor voor je onderzoek. Dit is een hoogleraar van PThU. Stuur je onderzoeksvoorstel naar een van onze hoogleraren en vraag of hij/zij je promotiebegeleider wil worden. Is deze akkoord? Vraag hem of haar dan om een principe-bereidheidsverklaring in te vullen.
  5. je curriculum vitae.
  6. een kopie van je masterdiploma en cijferlijst.
  7. een kopie van je identiteitsbewijs. Deze is onder andere nodig om je te kunnen inschrijven.  

Hoe gaat het verder?

Nadat je het formulier volledig hebt ingevuld en verstuurd, beoordeelt de toelatingscommissie van PThU of je toegelaten kunt worden tot de Initial Graduate School. Dit hoor je uiterlijk half juli.

Heb je een niet-Nederlands diploma? Dan nemen we ook contact met je op over visum en accommodatie, eventuele cijferlijsten of een vertaling.